Légy „papírmániás”, ha szereted az erdőt!

PAPÍRMÁNIA elnevezéssel országos rajzversenyt hirdet a Szövetség.Szövetségünk az idei évben elsősorban tagvállalatai bevonásával nagyszabású kampányba kezd annak érdekében, hogy a papírral, illetve a nyomtatott termékekkel szembeni negatív közvélekedést átformálja.

PAPÍRMÁNIA elnevezéssel országos rajzversenyt hirdet a Szövetség.

Szövetségünk az idei évben elsősorban tagvállalatai bevonásával nagyszabású kampányba kezd annak érdekében, hogy a papírral, illetve a nyomtatott termékekkel szembeni negatív közvélekedést átformálja.

Ennek egyik leghatékonyabb eszközéül a legérzékenyebb és leginkább formálható 10-14 éves gyermekek számára írtunk ki Papírmánia elnevezéssel országos rajzpályázatot, amelynek célja egyrészt, hogy a gyermekek, és rajtuk keresztül a szülők, a pedagógusok, valamint a szélesebb társadalmi rétegek körében eloszlassa a papír, illetve a nyomtatott termékek környezetkárosító hatásaival kapcsolatos tévhiteket, másrészt felhívja a figyelmet magára a nyomdászatra, mint életpályára.

Természetesen további célunk, hogy a verseny kommunikációs lehetőségeit kihasználva tagvállalatainkat szintén a figyelem középpontjába állítsuk. A résztvevő nyomdákat, cégeket a verseny kommunikációjában név szerint is kiemeljük, továbbá a győztes pályaművekből összeállított katalógusban támogatóként szerepeltetjük. Természetesen kiemelt szponzori részvételre is van lehetőség.

A versenyről dióhéjban:

A Papírmánia verseny a 2015/16-os iskolakezdéskor kerül országos meghirdetésre, az ünnepélyes díjátadóra ez év november végén, legkésőbb december elején kerül sor.

A Papírmánia rajzverseny témája természetesen a papír, pontosabban az ahhoz fűződő nyolc mítosz és tény állítás-pár (lásd lentebb: „Mítoszok és tények a papírról”!). Ezekből az állítás-párokból, amelyek egyben kategóriákként is szolgálnak, választhatnak a gyerekek, és készíthetik el a pályázatokat.

A verseny kétfordulós. Helyi szinten a programhoz csatlakozó nyomda vagy nyomdai vállalkozások csoportja – elsődlegesen a Szövetség tagjainak kínáljuk fel ezt a lehetőséget – hirdeti meg és bonyolítja. Majd ezt követően a helyi győztes pályaművek mérkőznek meg országos szinten, és kerül ki minden kategóriából egy-egy győztes. Az országos versenyt a pályázatot kiíró Nyomda- és Papíripari Szövetség bonyolítja.

Az országos szinten kategóriánként győztes pályaművek pedig készítőjüknek fényképes bemutatásával együtt szerepelni fognak abban a prospektusban, amely Mítoszok és tények a papírról címmel összefoglalja papír mellett jogosan szóló érveket és tényeket, és amely kiadványt a versenyben részvevő valamennyi pályázó és iskola kézhez kap.

A versenyt úgy alakítottuk ki, hogy az minél kisebb anyagi erőforrást igényeljen. A részvétel sokkal inkább szervezési, koordinálási feladatokat jelent, minimális anyagi teher mellett. A kiadások jelentős részét jelentő grafikai és egyéb költségeket a Szövetség költségvetéséből fedezzük, és a szükséges dokumentumokat a résztvevők rendelkezésére bocsátjuk.

Akik  már elkötelezték magukat ebben a kampányban: Alföldi Nyomda Zrt., Marzek Kner Packaging Kft., OOK-Press Nyomdaipari és Szolgáltató Kft., OSG Hungary Kft., Palatia Nyomda és Kiadó Kft., Pauker Holding Kft., Pátria Nyomda Zrt., Prospektus Kft.

Támogatóink

Média támogatók : SuperiorHírek.hu, Zsiráf Magazin Online, e-Communication Kft., Printinfo, Print & Publishing

Nyomdai támogató: Pénzjegynyomda Zrt.

Részletes információért keressenek bennünket bátran: a Szövetség részéről a kapcsolattartó dr. Peller Katalin főtitkár és Sebők Bernadett főtitkári asszisztens, illetve látogassák meg a verseny web oldalát a www.szeretemazerdot.hu