Mennyi adat kell egy képhez?

Egy fotókiállítás előkészületeibe avatta be az újságírókat a Canon 2015. szeptember 3.-án a budai Kelet Kávézóban.

Egy fotókiállítás előkészületeibe avatta be az újságírókat a Canon 2015. szeptember 3.-án  a budai Kelet Kávézóban, ahol a vállalat Sziget-fesztiválos fotópályázatának nyertesei, Dobák Balázs, Fellner Felícia és Majchrics Lili Hanna legjobb fényképeit állítják ki szeptember 17-éig. A kiállítás érdekessége, hogy az ott látható fotókat nem professzionális digitális tükörreflexes, hanem egy új Canon PowerShot G3 X típusú kompakt géppel készítették, de ez a 20,2 megapixeles felbontású fotók minőségén egyáltalán nem vehető észre.

A sajtótájékoztatón a fotósok egyik kedvenc nyomtatóját is tesztelték.

A szigetes fotók 70x100 centiméteres papírnyomatait egy nagyformátumú Canon imagePROGRAF 8400 nyomtatóval készítették, ami jól ismert a magyar fotós szakmában, hiszen ezzel a berendezéssel nyomtatják ki többek közt a Magyar Sajtófotó Kiállítás nyertes pályaműveit is.

“Akár 10-15 megapixeles méretű képből is készülhet olyan nyomat ami galéria falára is alkalmas....  A fotónyomtatásnak éppen az a szépsége, hogy nem az éles pixelek jelennek meg, hanem a nyomtató megfelelő felbontása és az alkalmazott papír pontterülése együtt hozzák létre a minőségi látványt.” – mondta el Szeklencei Tamás, a Pigmenta Képalkotó Központ tulajdonosa. 

A kiállításon az alábbi fotók válogatása tekinthető meg: http://canonfesztivalfotopalyazat2015.tumblr.com/