Mentor program a jövő munkavállalóinak

Mentor programmal szeretnénk támogatni a pályakezdő nyomdászokat és a cégeket

Ősszel indul diákoknak szóló mentor programunk

Már láthatóak a “Print: a TE jövőd” évek óta folyó program első eredményei, növekedtek a beiskolázási számok, egyre több pályaválasztó diák ismerkedik meg a nyomdász szakmával. A végső cél természetesen az, hogy a cégek jól képzett, szakmájuk és cégük iránt elkötelezett szakemberekkel valósítsák meg üzleti elképzeléseiket. Csökkenjen a jelenleg tapasztalható munkaerőhiány.

Úgy gondoljuk, hogy a beiskolázáson túl az is fontos, hogy a pályakezdők minél előbb teljes értékű munkaerővé váljanak és minimális legyen a pályaelhagyók száma. Szövetségünk idén nyáron kidolgozott mentor programja ezt a célt szolgálja. A mentor program részletes leírását a mellékelt dokumentumban találják. Jellegében különbözik a hagyományos ösztöndíj programtól és az iskolai tantervbe illeszkedő gyakorlati oktatástól. Ismereteink szerint ilyen program még egyetlen szakmában sem létezik. Bízunk benne, hogy a nyomdaipar lesz az első a sorban.

 A program sikerének feltétele a diákok, a cégek, a tanintézmények, a Szövetség és a Nyomtatott Kommunikációért Alapítvány együttműködése. A programot megküldtük az ország öt nyomdaipari középiskolájának (továbbá az őket irányító szakképzési centrumok vezetőinek) és az Óbudai Egyetemnek, továbbá a Szövetség tagjainak. Várhatóan a tanév kezdete után közzéteszik felhívásunkat, és megküldik a program iránt érdeklődők adatait. A mentor program 2021. októberében indulhat, kizárólag a Szövetség tagjai számára tesszük lehetővé a programban való részvételt. Szövetségünk végzi a résztvevők szervezését.