Online Print Symposium 2024.

Online Print Symposium 2024 a mesterséges intelligencia nyomdaiparra gyakorolt hatását vizsgálja

Online Print Symposium 2024 a mesterséges intelligencia nyomdaiparra gyakorolt hatását vizsgálja

A zipcoin és az Intergraf tag Bundesverband Druck und Medien e.V. (BVDM) által Münchenben megrendezett Online Print Symposium 2024. az iparág vezetőit, vállalkozóit, innovátorait hozta össze a világ minden tájáról, hogy megvizsgálják a mesterséges intelligencia (AI) mélyreható hatását a nyomdaiparra. 

A rendezvényre mely a „Csatlakozz az AI-alapú nyomtatási forradalomhoz” címet viselte, 16 országból több, mint 290 résztvevő érkezett. 

Az előadók kihangsúlyozták, hogy az AI átalakítja az iparágat, új lehetőségeket és kihívásokat teremtve a vállalkozások számára. A szimpóziumon 11 előadó lépett színpadra, hogy megosszák az AI és a nyomtatás közös pontjaival kapcsolatos meglátásaikat. Voltak előadások és a panelbeszélgetések, a témák a mesterséges intelligencia által vezérelt tömeges testre-szabástól az adatok AI által vezérelt nyomtatási folyamatokban betöltött kulcsfontosságú szerepéig terjedtek.

A szimpózium alatt egyértelmű konszenzus alakult ki: A mesterséges intelligencia nem csupán egy eszköz, hanem az egész iparágat érintő átalakulás katalizátora. Az előadók hangsúlyozták, hogy a vállalatoknak fel kell karolniuk az AI technológiákat, és át kell alakítaniuk üzleti modelljeiket, hogy versenyképesek maradjanak a gyorsan fejlődő piacon.

A rendezvényen egy új közösségi alkalmazás is elindult, melynek célja, hogy a szimpóziumon túl is megkönnyítse az iparági szakemberek közötti folyamatos együttműködést és hálózatépítést. 

Az Online Print Symposium 2024. kulcsfontosságú platformként szolgált az iparág érdekelt Az Online Print Symposium legközelebb 2025. április 2-4. között lesz Münchenben.

https://online-print-symposium.de/en/