Ott voltunk az ország legnagyobb pályaválasztási kiállításán

Két év óta először lehetett megtartani a Szakmázz! kiállítást. Akárcsak a korábbi években, most is kiállítóként vettünk részt az ország legnagyobb pályaválasztási eseményén.

A kiállítás a legjobb fórum arra, hogy népszerűsítsük a nyomdász szakmát a pályaválasztás előtt álló diákok körében. Nagyon sok múlik azon, hogyan tudjuk bemutatni a nyomdászatot. A döntésben segítséget jelent az a szórólap, amelyen a támogatási formákat gyűjtöttük össze, illetve a nyomdászat előnyeit. A szórólapot beillesztettük a Tótfalusi suli jegyzetfüzetébe, amit a gyerekek maguk spirálozhattak a kiállításon.

Még szeptember forgattuk a Print: a MI jövőnk című népszerűsítő filmet. A nyomdaiparban dolgozó fiatalok beszélnek arról, miért fontos számukra a nyomtatott kommunikáció, a nyomdász szakma. A filmet a kiállításon mutattuk be, amit színpadi beszélgetés követett a résztvevőkkel. A galériában még több fotó a beszélgetésről.

Több ajándékkal is készültünk az odalátogató diákoknak. A “Ne zavarj! Tanulok” kilincsakasztó már az iskolakezdéskor is nagy siker volt. Ismét köszönjük a közreműködő támogatását a nyomdaipari cégeknek.

Új promóciós szórólap is készült, amelyen a “Faces of print" - Gönczi Hajnal és Zimmermann Dani - láthatók.

Azt is szerettük volna bebizonyítani, hogy nem kell választani a print és a digitális között. Sőt. Nagyon is jól kiegészítik egymást. Az STI Petőfi Nyomda Kft. támogatásával készült el az a mobiltelefon tartó, amit a gyerekek saját maguknak hajtogattak. 

Fontosnak tartottuk, hogy ezek a promóciós eszközök ne csak egyszeri alkalomra szóljanak. Ezért minden anyag grafikáját és nyomdai PDF-jét, valamint a filmet megküldtük az összes iskolának. Természetesen tagjainknak is megküldjük, ha jelzik ezt nekünk írásban az oktatas@fedprint.hu email címen.