SzakMÁZZ 2018! Budapest, Tótfalusi Tannyomda - Nyílt nap

Az idén is részt vettünk a Budapest Főváros Kormányhivatala szervezésében megvalósuló, és az egyik legjelentősebb „pályaválasztási toborzónak” minősülő, kétnapos rendezvényen, és sor került a Tótfalusiban a Nyílt napra...

Az idén is részt vettünk a Budapest Főváros Kormányhivatala szervezésében megvalósuló, és az egyik legjelentősebb „pályaválasztási toborzónak” minősülő, kétnapos rendezvényen, a SzakMázz! Budapest 2018 kiállításon, amelyre október 9-10-én került sor a Hungexpo területén. Ezúttal a Tótfalusi Tannyomdával közös volt a standunk, és ahogy eddig, most is nagyon sokan, mintegy 9 ezer fővárosi, illetve főváros környéki, középszinten továbbtanulni kívánó diák látogatott ki.

A kiállításon való részvétel költségeit a Nyomtatott Kommunikációért Alapítvány állta, hiszen elsődlegesen éppen azon ok miatt alapíttatott, hogy támogasson minden olyan tevékenységet, programot és rendezvényt, amely a nyomdaipari továbbtanulás népszerűsítésére szolgál(hat).

A standon számos program várta az érdeklődőket, és – a Canon Hungária jóvoltából – egy Canon ImagePRESS C850 típusú digitális nyomdagépen a diákok egy saját, helyben készült portréjukkal ellátott 2019-es Star Wars-os naptárat nyomtatásának is tanúja lehettek, amit aztán magukkal is vihettek haza. És nemcsak a látogatók, hanem a többi kiállító standjáról is komoly érdeklődés volt eziránt (is)…

Külön köszönet illeti azonban azt további három céget is, amelyek szintén támogatták a kiállításon való részvételt: a Papyrus Hungária biztosította a szükséges papírt, a Pauker Nyomda készítette a szóróanyagok grafika tervét, a Keskeny és Tsai 2001 Nyomda pedig vállalta azok kinyomtatását.

A helyszínen az iskola tanárai és tanulói segédlete mellett a könyvkötészet gyakorlati rejtelmeiben is belekóstolhattak az érdeklődők. Örömmel számolhatunk be, hogy – miként az a mellékelt fotókon is látható – kifejezetten nagy érdeklődés övezte a „nyomdaipar standját”. És mintegy 600 meghívó is gazdára lelt a Tótfalusi Tannyomda Nyílt napjára, amelyre 2018. október 19-én került sor, majd november hó folyamán szintén megszervezésre kerül. (Az októberi Nyílt napon készült képeinket szintén itt találják.)

Ahogy korábban már írtuk, ez most is igaz: ha a szakma nem képviselteti magát olyan rendezvényeken, kiállításokon, amelyek a továbbtanulás előtt álló akár általános, akár középszinten végzős diákoknak szól, akkor számukra nincs is az az az adott szakma! Márpedig a nyomdaipar nagyon is van!