• Banner 1
  • Banner 2
  • Banner 3

Nyomdászok szövetsége

Hírek

Májusban Mohácson találkozunk

A hangulatos, Duna-parti kisváros, Mohács ad otthont tavaszi, kétnapos rendezvényünknek.

Best Print Hungary 2019 díjazottjai

Lezajlott a Best Print Hungary 2019 verseny eredményhirdetése és díjátadó ünnepsége a PPDExpón, 2019. április 10-én 14 óra kezdettel. A szakmai seregszemle teljes időtartama alatt Szövetségünk standján tekinthették meg az érdeklődők a Best Print Hungary 2019 versenyre benevezett valamennyi pályaművet. A rendezvényen készült képeket, valamint az idei megmérettetés győztes termékeit képgalériánkban tekinthetik meg. Idén 18 pályázó cég és 2 iskola, 101 terméke közül 9 kategóriában hirdetünk győzteseket. A kategória díjak mellett, átadásra kerültek a zsűri, a Print & Publishing, a Papír- és Nyomdaipari Műszaki Egyesület, a Nyomtatott Kommunikációért Alapítvány és a Best Print Hungary Nagydíjak is. Ezúton is gratulálunk a győzteseknek és megrendelőiknek.  ( Az ünnepélyes díjátadóról készült képeket a www.bph.hu oldalunkon találják.)

Miniszteri elismerést – Kármán Tódor-díjat – kapott Kása István Zoltán

A magyarországi oktatás, képzés érdekében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Kármán Tódor-díjjal* jutalmazta dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere Kása István Zoltánt tavaly november közepén.

Meghalt dr. Egyed Béla

Mély megrendüléssel hallottuk a hírt, hogy 2019. február közepén elhunyt dr. Egyed Béla. Ő volt Szövetségünk – korábbi nevén: Nyomda- és Papíripari Szakmai Szövetség – egyik alapítója és egyben 1990-1993 között az első elnöke. 

Szigorodott a törvény Németországban a magyar csomagolós cégek számára (is)

Több magyarországi csomagolós céget is érinthet a német Csomagolásról és a csomagolási hulladékról szóló törvény (VerpackG) bevezetése Németországban, amely 2019. január 1-jén már hatályba is lépett.