• Banner 1
  • Banner 2
  • Banner 3

Nyomdászok szövetsége

Elhunyt Gór József

A magyar nyomdásztársadalom ismét szegényebb lett

Meghalt Gór József

Életének 79. évében, 2018. november 24-én elhunyt Gór József, a Mizsepack alapítója, fő tulajdonosa és ügyvezetője.

Élete minden perce a nyomdászatról szólt. 1961-ben kéziszedőként kezdte a szakmát Kecskeméten. Végig kísérte a Két-templom közi nyomda költözését és Petőfi nyomdává alakulását, ahol bejárta a szakmai ranglétrát, és végül a gyártás-előkészítés vezetője lett. A lajosmizsei telephely igazgatását 1980-ban vállalta el, és komoly szakmai sikerként lendítette fel a működését. Az ő nevéhez fűződik a műbél-nyomtatás minőségének meghatározó emelkedése, amely tevékenység ma is meghatározó profilja a Mizsepacknak. A telephely 1990-ben alakult önálló kft.-vé, és Gór József 1992-ben vásárolta meg a Petőfi Nyomdától. Ettől az időponttól kezdve ismét elindult egy nagyszabású fejlesztés, és ennek eredményeképp egy nagyléptékű fejlődés. Gór József halálával úgy távozott, hogy egy évi 3 milliárd forint árbevételt elérő, és mintegy 100 főt foglalkoztató céget hagyott az utókorra, és erre – joggal – nagyon büszke is volt. Legismertebb jelmondata a „Nem azért dolgozunk, hogy elfáradjunk” máig a cégvezetés filozófiájának alapja.

Gór József számos szakmai elismerésben is részesült: ami a szívéhez a legközelebb állt, az a 2011-ben kapott „Év vállalkozója” kitüntetés és a „Pegazus Díj” volt.

A munka mellett „szívügyének” számított a sport, azon belül a sakk, a foci és kosárlabda támogatása. Önmaga is sakkozott, és jelentős szerepet vállalt a lajosmizsei sakkélet fellendítésében.

És most örökre távozott, mert – miként a cég rövid nekrológjában fogalmaz –: „A munkától soha nem fáradt el, de a teste nem bírta tovább a betegséggel folytatott harcot.”

Vissza